22 Kasım 2012 Perşembe

Bebek Arabası Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Bebek arabası anne-baba alışverişlerinde en çok dikkat edilen ürünlerden biridir. En değerli varlığımızı taşıdığı için de her türlü kriteri dikkatle incelemek istememizden daha doğal bir sonuç olamaz.

- Her şeyden önce bebek arabası kullanıcının tercihleri ve yaşam koşulları göz önüne alınarak seçilmelidir. Örneğin, asansör imkanı olmayan bir evde ya da rampa bulunmayan bir apartman girişinde bebek arabasının kullanımı daha çok önem kazanır. Kolay katlanır, hafif, taşıma opsiyonu rahat olanlar avantajlıdır.

- Güvenlik ilk akla gelen kriterdir. Bebek arabasının aksamları, birleşme yerleri, kesici/sivri parçasının olmaması, kumaşı ve emniyet sistemi tümüyle güvenliği oluşturur.

- ISO 9001 kalite belgesi ya da CE ibaresi olmayan bebek arabaları yeterli kalite onayını almamış demektir, mutlaka kontrol edilmelidir.

- Anneye ve dışa dönük olarak 2 farklı kullanım yenidoğan döneminden itibaren kolaylık sağlar.

- Herhangi bir tamir ya da bozukluk yaşandığında garanti kapsamında olması ve yedek parça/servis imkanının kolayca ulaşılır olması önemlidir. Pek çok markada 2 yıl garanti koşulu standarttır.

- Mümkünse 3, tercihen 5 noktadan korumalı emniyet kemeri bebeğinizi baş, gövde ve bacaklar ile sürüş güvenliği sağlamanıza imkan verir.

- Oturma kumaşı, tentesi ve dış kumaşı yıkanabilir ya da silinebilir olmalıdır.

- Oturma yerinin dolgulu minderli, rahat bir kumaştan olması bebeğinizin konforunu arttırır. Ayrıca terletmeyen, yanıcı ve su geçirici olmayan kumaştan olması tercih sebebidir.

- Bebeğinizin oturma, uyuma, dinlenme pozisyonları dikkate alınırsa bebek arabasında koltuk ayarı için farklı kademeler olması faydalıdır. En azından 2-3 kademe bebeğe kullanım konforu sunar.

- Bebeğinizi güneşten, yağmur ve rüzgardan koruyacak geniş ve açılıp – kapanır bir tentesi olmalıdır. Sürüş esnasında tente kapalı pozisyonda bebeğinizi yukarıdan gözlemleyebilmek için bir penceresi olması avantaj verir. Bazı markalarda tenteler sabittir, ekstra konfor için şemsiye, yağmurluk, güneş koruyucu almanız gerekebilir.

- Bebek arabasının tekerleklerinde 360 derece manevra kabiliyeti verenler tercih edilmiş olmalıdır. Çok küçük ve ince tekerlekler manevra kabiliyetini kısıtladığı gibi, yol sarsıntılarından etkilenir ve bebeğin konforunu kısıtlar. Yol koşullarına uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir.

- Sürüş, park ve yokuş pozisyonları dikkate alınarak fren sistemi ve kolayca tekerlek kilitleme seçeneği bulunmalıdır.

- Bebek arabası tutma kolları, kullanıcılara göre ayarlanabilir, alçaltılıp yükseltilebilir olmalıdır.

- Bebekler büyüdükçe ayaklarını uzatma ve sarkıtma ihtiyacı duyarlar. Ayak koyma yerinin ayarlanabilir, oturma yerinin uzatılabilir opsiyonlu olması kolaylık sağlar.

- Bebek arabasının altında eşyalarınızı koymak için bir sepet olması, kolay ulaşılabilir ve kullanışlı olması yarar sağlar.

- Kolay açılıp- kapanması, tek elle idare edebilme imkanı özellikle bebek arabasını yanlız kullananlar için önemlidir. Ağırlığı da dikkate alınmalıdır çünkü hem bebeğinizi, hem bakım çantasını hem de bebek arabasını aynı anda idare etmek, açıp kapamak bazen zorlayıcı olabilir.

- Bebek arabalarında gece görüşü ve emniyeti için flaşör kuşaklar ya da baskılar kullanılması da önemli bir avantajdır.

- En az 2 yıl süreli garantisinin olması önemlidir. Herhangi bir tamir ya da değişim durumunda yedek parça ve servis imkanı gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder