26 Kasım 2012 Pazartesi

Bebek Arabaları Seçimleri Hakkında Kısa Bilgiler


İnsan evvel çocuğunda o büyüklüğünde heyecanlanıyor, o büyüklüğünde aşırı bebeği amacıyla en iyisini açmak istiyor ki; değme şeyi didik didik didik irdelemekten bazen en büyük şeyi kaçırıyor. Biz eşimle bebek arabası almaya gittiğimizde bayağı aşırı bunalmıştık...
Yok 3 tekerlek olursa daha amelî devrilir tehlikeli.
Yok siyah olmasın, bebeğin dikkatini renkli şeyler çeker. Turuncu olsun içeride de hoş ancak ışık-ortam olur.
Yok ağır olmasın.
Yok aşırı fiyatlı olmasın. Belli 2000-4000 TL'ye bebek arabası var (bir 85 benzer Ford Taunus parası(= ).
    Gelelim sadede... Bunların bütünü tabi ki aşırı büyük özellikler; Ancak onun büyüklüğünde büyük ayrıca aşırı büyük ancak madde var. Benden "800 TL araba parası+almak zorunda kalacağım ikinci arabanın parası" beyhude çıktı sizden de çıkmasın.

    Alacağınız bebek arabası genelde anakucağı ile takım namına satılıyor. Anakucağını almanız bebeğinizin güvenliği açısından aşırı büyük arabayla seyahat ederken. Yalnız bu anakucağını sadece 5-6 ayrıca benimki kabil tosun ancak bebekse 3-4 ay kullanabiliyorsunuz. Bu yüzden de bilmem hangi markanın anakucağı takımına acun para vermenize gerek yok. Hesaplı amma mutlaka "5 bekçi emniyet tümsekli sistemli" akva ancak anakucağı almanız ehliyetli olacaktır.

    Gelelim bebek arabasına burada unutmamanız gereken evvel madde değme şeyde olduğu kabil güvenlik... İkincisi ise BEBEĞİNİZİN BILCÜMLE MİNİCİK KALMAYACAĞI, BİRGÜN 15 KİLOLUK KOCA BİR DANA OLACAĞI VE O ARABADA ABAT HAREKET ETMEK, YATIP DALMAK İSTEYECEĞİDİR.


   İşte bu sebeplerden çevre (gözlemlerime bakarak anakucağının takıldığı bebek arabaları daha dar oluyor) size;
Mutlaka güvenlikli, devrilme riski olmayan, emniyet kemerli,
Oturma ve yatma alanı geniş ,
Mutlaka yatırılabilen: Zira bebeğiniz dalmak isterse yatabileceği ancak araba olmazsa alışverişiniz ya da geziniz hem siz hem bebeğiniz amacıyla tam ancak işkenceye dönecektir.
Üstü kapanabilen, güneşli havalarda ya da bebeğiniz uyuduğunda ışıklı ortamlarda abat etmesini sağlayacak,
Çok hafif: Başta alırken ancak iki kaldırmada belli belirsiz gelse de, sırtınıza alıp, kucağınızda bebek sırtınızda araba basak çıkarken o büyüklüğünde belli belirsiz gelmeyecek emin olun.
Katlanıp sırtınıza takılabilen
Fiyatı uygun: Unutmayın bebek arabası, sırtınızda taşırken oraya buraya çarpacak, bagaja tıkılacak, vs vs... Bu yüzden de acun para vermeye gerek yok. Akva olsun yeter. Ahir çizildi büküldü diye içiniz yanmaz.
    Tüm bu bilgiler ışığında size ancak ana kucağı ve yatabilen ancak pinokyo araba(çoğu yatmıyor dikkat edin) almanızı tavsiye ederim. Bunun tek dezavantajı Bebeğinizi evvel aylarda anakucağındayken araba ile gezdiremeyeceksiniz. Amma arabanın içine battaniye ve yastıklarla daha abat ancak yer bile oluşturabilirsiniz. Evet benim paylaşacaklarım bu büyüklüğünde halihazırda ego de şu anda abat ancak pinokyo aramaktayım. Şayet bulursam adamakıllı ancak madde size de söylerim. Zira oğlum arabsına sığmıyor artık içindeki dolgu malzemelerinin kalabalığı ve yerinin darlığından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder